Intimidatie op de werkvloer

Heeft u last van intimidatie op uw werkvloer? Ontvangt u intern signalen op die wijzen op intimidatie? Wilt u graag weten hoe te handelen in situaties die mogelijkerwijs duiden op intimidatie? Of heeft u direct juridische hulp nodig? Liebrand Ruijs advocaten staat u graag bij.

Intimidatie wordt onderschat

Pesten, intimidatie en discriminatie komt vaker voor dan verwacht. Mensen staan elkaar om wat voor reden dan ook soms naar het leven. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen weer bij elkaar worden gebracht ondanks de (wellicht) grote verschillen. Dingen expliciet durven te benoemen kan een eerste stap zijn.

Verschillende soorten intimidatie

We onderscheiden op de werkvloer verschillende soorten intimidatie, zoals:

  • Verbaal en fysiek geweld, afpersing en bedreiging binnen de organisatie. Dit kan voorkomen tussen de verschillende lagen in een organisatie (directie, management en operationeel personeel)
  • Verbaal en fysiek geweld, afpersing en bedreiging buiten de organisatie. Enkele voorbeelden: tussen verzorgende en patiënt, medewerker en leverancier, verzorgende en bekenden van patiënt (familie, vrienden, bekenden)

Dit is natuurlijk niet wenselijk en dient zo snel mogelijk te worden gestopt. Maar hoe pak je dit nu goed aan, rekening houdend met de huidige wet- en regelgeving? Onze advocaat Wieco Liebrand is een echte specialist op het gebied van arbeidsrecht en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij heeft namelijk op het gebied van arbeidsrecht succesvol afgerond aan de TMA (Leergang Tilburg Maastricht Arbeidsrecht). Daarnaast is hij nog lid van de VAR (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda/’s-Hertogenbosch).

Contact

Heeft u last van intimidatie op de werkvloer? Of denk u dat er sprake zou kunnen zijn van intimidatie? Wieco Liebrand, gespecialiseerd advocaat arbeidsrecht, staat u graag bij. Bel 06-20563580 of mail naar wliebrand@liebrandruijsadvocaten.nl. Liebrand Ruijs Advocaten is gevestigd in Oss en veelal werkzaam in de regio Oss, Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen.