Planschade

Heeft de gemeente of provincie een beslissing genomen waardoor je planschade oploopt? En wil je graag juridische bijstand van een advocaat? Onze bestuursrechtadvocaat Mr. Sander Derksen helpt u graag verder.

Planschade, wanneer is er sprake van?

Het is niet altijd helemaal duidelijk wanneer er sprake is van planschade. In de basis is het heel duidelijk. Er is sprake van planschade op het moment dat:

  • je onroerende zaak (woning, bedrijfspand, ed.) in waarde daalt
  • de inkomsten die je uit de onroerende zaak haalt lager worden
  • bovenstaande veroorzaakt wordt door een wijziging van een overheidsorgaan

Welke wijzigingen zijn er zoal?

Hieronder een aantal voorbeelden van wijzigingen die kunnen leiden tot planschade:

  • Een verordening op provinciaal niveau
  • Een wijziging in het bestemmingsplan
  • Een omgevingsvergunning die verleent is

Let op: een voorwaarde om eventueel in aanmerking te komen voor een planschadevergoeding is wel dat uw onroerende zaak (bv woning) meer dan 2% in waarde daalt. En uiteraard dat de plannen nog niet bekend waren bij je op het moment dat je je aankoop deed.

Denkt u planschade te hebben?

Op het moment dat u verwacht planschade te ondervinden dan kunt u ons inschakelen. We bekijken we uw case en op basis van diverse zaken zullen we u dan adviseren over mogelijke vervolgstappen. Er zijn diverse mogelijkheden: van advies tot procederen.

Regionaal actief

Veel mensen vinden het fijn om te schakelen met een advocaat die regionaal actief is. Geldt dat ook voor u? Liebrand Ruijs advocaten is gevestigd in Oss en Schaijk. Vanuit deze kantoren bedienen we vele klanten in de regio Oss, Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen en Veghel. Maar ook klanten buiten de regio weten ons te vinden.

Mr. Sander Derksen, onze bestuursrechtadvocaat

Binnen Liebrand Ruijs is Sander Derksen de advocaat op het gebied van bestuursrecht. Hij staat klaar om je juridisch te ondersteunen. Zoals gezegd kan dit op diverse manieren: in de vorm van advies maar uiteraard hoort procederen ook tot de mogelijkheden. Dus heb je juridische hulp nodig op het gebied van planschade, neem dan contact op met Sander Derksen. Hij is telefonisch
bereikbaar op 06-15178735 of per mail: sderksen@liebrandruijsadvocaten.nl.