Huurrecht

Het huurrecht lijkt zo eenvoudig: een ruimte wordt in gebruik gegeven tegen een afgesproken prijs. In de praktijk blijken huurcontracten toch vaak tot de nodige geschillen te leiden. Niet alleen met betrekking tot wat voor een ruimte er precies wordt verhuurd maar ook met betrekking tot een gewenste wijziging van prijs of een huurder die niet uit zichzelf wil vertrekken.

Liebrand Ruijs advocaten behandelt vele zaken op het gebied van huurrecht, zowel met betrekking tot woon- als met betrekking tot bedrijfsruimten of overige ruimten. Zij adviseert en procedeert over uiteenlopende huurrechtelijke vraagstukken, zoals de beëindiging van huurcontracten, gebreken, hennep en/of drugs, overlast, huurprijzen en servicekosten, medehuurderschap, indeplaatsstelling etc.

Daarnaast kunt bij Liebrand Ruijs advocaten terecht voor het opstellen of beoordelen van huurcontracten en algemene (huur)voorwaarden. Ook wanneer u als verhuurder gebruik maakt van standaard modellen voor uw huurcontracten, kan het verstandig zijn om deze te laten checken en voor u op maat te laten maken. Hiermee kan een hoop ellende in de toekomst worden bespaard.