Drugs en ontbinding huurovereenkomst

Als verhuurder zit je niet te wachten op aanwezigheid van drugs in het verhuurde pand. En met pand bedoelen we niet alleen een woning maar ook bedrijfsmatig gebruikte ruimtes zoals een kantoorpand of bijvoorbeeld een winkel. Is dit nu wel het geval en wilt u graag de huurovereenkomst laten ontbinden? Dan staan we u graag bij. Kristen Megens – van Mierlo, onze advocaat op het gebied van huurrecht, helpt u graag.

Waarmee kunnen we u helpen?

Als het gaat over de aanwezigheid van drugs in een pand dan kunnen we u op de volgende manieren helpen:

  • juridische ondersteuning van onze advocaat
  • hulp bij het opstellen van goede huurovereenkomsten

Voorkomen is beter dan genezen

De positie van de verhuurder is vaak minder sterk dan die van de huurder. Zeker op het moment dat u over wilt gaan tot onmiddelijke ontbinding van de huurovereenkomst.
Dit betekent namelijk dat de huurder op straat komt te staan. En dan kan het zomaar zijn dat u wellicht denkt in uw recht te staan. Een rechter kan daar toch duidelijk anders over denken.

Maar wat kun je als verhuurder dan wel doen? Het antwoord ligt wellicht voor de hand: goede huurcontracten opstellen waarin je zaken omtrent drugs duidelijk laat beschrijven,. Zodat je ook sterk staat in een eventuele rechtszaak. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een passage die specifieke ingaat op een zogenaamd “zero tolerance beleid” als het op drugs aankomt. Op het moment dat je dit soort zaken niet laat opnemen sta je zwakker als verhuurder. Voorkomen is beter dan genezen.

Hulp nodig

Heeft u onmiddelijk juridisce bijstand nodig omdat u drugs heeft aangetroffen in het pand? Of wilt u graag uw huurcontracten laten beoordelen enn/of aanpassen? Kristen Megens – van Mierlo, huurrecht advocaat binnen Liebrand Ruijs advocaten, helpt u graag verder.

Regio Oss – Den Bosch – Uden

Liebrand Ruijs Advocaten is gevestigd in Oss en Schaijk. Vanuit deze vestigingen werken we veelal voor bedrijven uit de regio Oss, Den Bosch, Schaijk en Uden. Bent u op zoek naar een ervaren advocaat op het gebied van huurrecht? Die ook nog eens in de regio werkt? Neem dan contact op met Kristen Megens – van Mierlo. Overigens, als u buiten deze regio valt dan staat ze u juridisch uiteraard graag bij.