Advocaat personen- en familierecht

Op zoek naar een advocaat op het gebied van personen- en familierecht? De familierecht advocaten van Liebrand Ruijs hebben ruime ervaring als advocaat en mediator op het gebied van personen- en familierecht, waaronder echtscheidingen, kinder- en partneralimentatie, gezag, omgangsregelingen en pensioenen.Twee van hen zijn gespecialiseerd als lid van de VFAS (Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) en MFN (Mediation Federatie Nederland).

Daar waar er minderjarige kinderen in het spel zijn, wordt ook volop aandacht besteed aan de kwetsbare positie van de kinderen. Daarbij kan de inschakeling van een (kinder-)coach een absolute meerwaarde hebben. Ouders onderschatten vaak –ondanks het feit dat zij beiden het belang van hun kind(eren) voorop stellen- hoe snel een kind beschadigd kan raken omdat het zich verantwoordelijk voelt voor de scheiding van de ouders. De advocaten van Liebrand Ruijs hebben goede contacten met een kindercoach en waar nodig kan verwijzing plaatsvinden.

Bij de advisering en begeleiding van partijen zal dan ook extra aandacht worden gegeven aan een goede regeling rond de kinderen.

Mr. Goijer wordt door de Rechtbank ook regelmatig benoemd als bijzonder curator en komt ook in dat kader op voor de belangen van het kind.

De advocaten behandelen ook civiele jeugdzaken die betrekking hebben op ondertoezichtstellingen en/of uithuisplaatsingen van kinderen. Ook in deze zaken staat het belang van het kind centraal.

Hoewel daaraan meestal niet direct gedacht wordt, is het ook in het familierecht van belang preventief om advies te vragen. Dat geldt met name voor ondernemers, die gaan trouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Hetgeen zij met hun partner afspreken is van groot belang, wanneer het gaat om de rechtsvorm van de onderneming, bij het verstrekken van zekerheid (meestal aan de bank) en bij het einde van de relatie.

Om mensen in dat kader goed te adviseren heeft mr. Ruijs in 2015 de opleiding tot premarital mediator gevolgd. Zij is dus in staat deze afspraken goed op papier te zetten, waar nodig met behulp van een notaris.