Alimentatie en scheiden

Op het moment dat je gaat scheiden dan komt het onderwerp alimentatie snel om de hoek kijken. Er is namelijk zoiets als alimentatieplicht. Dit houdt in dat je in financieel opzicht voor elkaar moet blijven zorgen, ook na de scheiding. Wij staan je graag bij tijdens je scheiding.

Partneralimentatie

Bij alimentatie denk je misschien aan kinderen maar het kan ook voorkomen dat je na de scheiding alimentatie aan je ex-partner moet betalen. Dit gebeurd op het moment dat je ex-partner onvoldoende inkomen heeft. En hierbij zal ook gekeken worden naar de duur van de alimentatie. Dit gebeurd met behulp van een alimentatieberekening.

Opmerking: Wil je na je scheiding graag een nieuwe woning kopen? Dan is het goed om te weten dat de hoogte van de partneralimentatie van invloed is op de hoogte van de hypotheek. Hierbij wordt uiteraard gekeken of dat je alimentatie ontvangt of juist betaald.

Kinderalimentatie

Op het moment dat je gescheiden bent dan dient er, op het moment dat er kinderen in het spel zijn, ook onderhoudsplichtig naar de kinderen. Simpelweg betekent dit dat je mee dient te betalen aan het levensonderhoud van je kinderen. Maar hoe hoog zijn de bedragen? En hoe lang is dit het geval? En wat als je ex een nieuwe partner krijgt?

Vragen en zaken omtrent alimentatie

We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt omtrent alimentatie. Hieronder staan diverse zaken en onderwerpen over alimentatie:

  • Hoe wordt de alimentatie berekend?
  • Hoe lang moet ik alimentatie betalen?
  • Dien ik alleen kinderalimentatie te betalen of ook partneralimentatie?
  • Hoeveel hypotheek kan ik nu krijgen voor het kopen van een nieuwe woning?
  • Kan ik de alimentatie afkopen?

Allemaal zaken waarmee wij je, direct of indirect, kunnen helpen.

Bertine Ruijs, advocaat en scheidingsmediator

Binnen Liebrand Ruijs Advocaten is Bertine Ruijs de advocaat die u kan bijstaan op het gebied van scheiden. Ze is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Daarnaast heeft zij een specialisatie opleiding gevolgd aan de vFAS specialisatie opleiding familierecht & scheidingsmediation. U kunt Bertine telefonisch bereiken op +31 (0)412 614 464 of +31 (0)620585077.

Regio Oss – Den Bosch

Ben je op zoek naar een lokale scheidingsadvocaat? Liebrand Ruijs Advocaten werkt veel in de regio Oss en Den Bosch. We vinden het fijn om snel met je om de tafel te kunnen zitten.