Scheiden en pensioen

Gaan jij en je partner scheiden en komen jullie er niet uit met betrekking tot het (partner)pensioen? En lopen de emoties zo hoog op dat je hulp van buitenaf nodig hebt? Dan staat Liebrand Ruijs advocaten graag voor je klaar. Dit kan in de rol van mediator maar, mocht het nodig zijn, ook als advocaat die je belangen behartigt.

Pensioen verdelen na scheiding

Op het moment dat je gaat scheiden dan dient het opgebouwde pensioen verdeeld te worden. Dit geldt voor de duur dat jullie getrouwd waren of geregistreerde partners waren. Afhankelijk van de periode van scheiding gelden dan bepaalde regels.

Nu kan het voorkomen dat je samen niet uit de pensioenverdeling komt. Dat is vervelend want er zijn al genoeg zaken die geregeld moeten worden. Het kan dan fijn zijn om een neutraal extern persoon erbij te betrekken.

Mediator erbij betrekken

Op het moment dat je er samen niet uitkomt dan kun je een mediator inschakelen. Deze neutrale partij kan jullie begeleiden bij onder meer de verdeling van het pensioen. Zeker in een emotionele tijd is dit vaak een heel goed idee. Je wilt na de scheiding, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn, ook nog op een goede manier contact houden.

Advocaat inschakelen

Is het zo dat jullie er niet uitkomen en het draait uit op een juridische procedure dan wil je zo goed mogelijk bijgestaan worden. In dat geval kan Liebrand Ruijs advocaten je bijstaan. Katinka Ariëns en Bertine Ruijs zijn beide advocaten personen- en familierecht. Ze staan je graag bij (tijdens de gerechtelijke procedure.

Waarom Liebrand Ruijs advocaten

  • Deskundig maar ook laagdrempelig
  • Zowel mediation als juridische procederen mogelijk
  • Lokaal/regionaal actief, dat vinden veel mensen prettig

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het regelen van uw pensioen tijdens op na uw scheiding? We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelen en kunnen u op diverse manieren helpen. Heeft u een vraag of wilt u ons graag inschakelen? Bel of mail ons dan:

Bertine Ruijs: Bel 06-20585077 of mail naar Bertine.
Katinka Ariëns: Bel 06-29517790 of mail naar Katinka.