Aansprakelijkheidsrecht en letselschade

Schade, ongelukken, medische fouten… Het komt nogal eens voor dat u iemand aansprakelijk stelt voor een ‘fout’. En het kan ook voorkomen dat u zelf aansprakelijk wordt gesteld. Dan moet er snel een specialist op het gebied van aansprakelijkheid worden ingeschakeld.

Contractenrecht

Iedere ondernemer heeft te maken met de nodige contracten. Er worden afspraken gemaakt met leveranciers, klanten, handels- en zakenpartners. Vaak lijken afspraken op het eerste oog duidelijk maar ontstaat er na verloop van tijd toch een geschil.

Huurrecht

Het huurrecht lijkt zo eenvoudig: een ruimte wordt in gebruik gegeven tegen een afgesproken prijs. In de praktijk blijken huurcontracten toch vaak tot de nodige geschillen te leiden. Niet alleen met betrekking tot wat voor een ruimte er precies wordt verhuurd maar ook met betrekking tot een gewenste wijziging van prijs of een huurder die niet uit zichzelf wil vertrekken.

Mediation

Wanneer sprake is van een geschil, denken mensen vaak direct aan een juridische procedure. Steeds vaker worden geschillen echter opgelost door middel van Mediation. Op het gebeid van familierecht, maar ook op het gebied van erfrecht en arbeidsrecht kan mediation effectief ingezet worden.

Ondernemingsrecht

Ondernemers hebben vrijwel dagelijks met juridische zaken te maken. Denk aan het op orde hebben van de algemene voorwaarden van het bedrijf, arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, incasso’s, geschillen tussen aandeelhouders of met het bestuur van een onderneming.

Personen- en familierecht

De familierecht advocaten van Liebrand Ruijs hebben ruime ervaring als advocaat en mediator op het gebied van personen- en familierecht, waaronder echtscheidingen, kinder- en partneralimentatie, gezag, omgangsregelingen en pensioenen. Twee van hen zijn gespecialiseerd als lid van de VFAS en MFN.

Strafrecht

Op allerlei manieren kunt u met het strafrecht te maken krijgen: U krijgt een dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen, uw rijbewijs is in beslag genomen, u wordt het slachtoffer van een strafbaar feit of u wordt door de rechtbank als getuige opgeroepen. De advocaten van Liebrand Ruijs zijn erin gespecialiseerd om u in strafzaken juridische bijstand te verlenen.